Welkom op de website van CBS De Zevensprong

Bazaar schoolplein
(12-05-2015)

Dinsdag 12 mei hebben we op de Zevensprong een bazaar gehouden om geld op te halen voor ons nieuwe schoolplein.
Het was een zeer geslaagde middag!

Wat een gezelligheid, wat een drukte en wat is er veel verkocht!
Bedankt voor jullie enthousiastme en inzet!


Boeiend onderwijs
(09-04-2015)

Op de Zevensprong staat er iedere maand een nieuwe denkgewoonte, een vormgever en een werkvorm van meervoudige intelligentie (MI) centraal.

Deze maand werken we aan de denkgewoonte: 'Ik denk eerst na' en de MI:  'denkknap'.

Vanmorgen hadden we een gezamelijke opening in de groepen 5 t/m 8.

   Pasen
(02-04-2015)

Paasfeest op de Zevensprong: Eerst een viering in de klassen, daarna een speurtocht en tenslotte een paaslunch.

  

Juffen- en meesterdag
(10-03-2015)


Een geweldig juffen- en meesterfeest, georganiseerd door de AC!
Een dag vol verassingen!


Springclinic groep 1 t/m 4
(03-03-2015)

Groep 1 t/m 4 heeft dinsdagmorgen een springclinic gevolgd, deze werd gegeven door gymvereniging Sparta uit Krabbendijke.
Het was een actieve en sportieve  morgen!Projectweek Gezond
(01-03-2015)

Deze weken werken we op school in alle groepen over het thema: 'Gezondheid'.
We leren over gezonde voeding, beweging, hygiëne en nog veel meer.

Vorige week donderdag hadden we een creamiddag. We hebben een dans aangeleerd en deze op het schoolplein laten zien aan de rest van de school. Ook hebben we veel gezonde hapjes gemaakt en deze lekker opgegeten!

Donderdag 5 maart is het kijkavond van 18.30 tot 20.00 uur.
Alle ouders/verzorgers en andere belangstellenden zijn van harte welkom!

 
   Onze school is gezond!
(01-12-2014)

Onze school heeft het landelijke vignet Gezonde School behaald! Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. En dat doen wij!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het thema:
sociaal emotionele vorming
.


Hiervoor zetten we de volgende activiteiten:

-In oktober en maart vullen we de observatielijsten in van “ZIEN” en stellen aan de hand van de uitkomst een groepsplan op.

-We zetten diverse methodes (Kinderen en hun sociale talenten/ Goed van start/ Goed gedaan) in om structureel aandacht te geven aan de sociaal emotionele ontwikkeling.

-We bieden SOVA training op school aan.

Het vignet Gezonde School is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl


Voedselbank
(27-11-2014)

De inzamelactie voor de voedselbank is grandioos verlopen!  Donderdagmorgen 27-11 zijn er 25 volle kratten opgehaald. De voedselbank is er ontzettend blij mee.  Hartelijk bedankt!

Kerstviering Zevensprong
(27-11-2014)

18 december 2014

19.00 - 20.00 uur

Hervormde Kerk Krabbendijke

Voor meer informatie, zie nieuwsbrief.


Zevensprong wint onderwijsprijs Zeeland
(20-11-2014)

Het moestuin project van de Zevensprong heeft de Zeeuwse Onderwijsprijs gewonnen!!

Super! Op naar de landelijke finale in maart!

    
     

Onderwijsprijs Zeeland
(20-11-2014)

Wij zijn met het moestuin project van groep 6-7 genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs. Vanmiddag is de uitreiking in het provinciehuis in Middelburg. Een aantal leerlingen, leerkrachten en begeleiders zijn hierbij aanwezig.

Hiep Hiep Hoera!

Juf Hanna en Michael hebben een zoon: Nathan!Informatieavond social media
(10-11-2014)

Op D.V. 22 januari 2015 organiseren we op de Zevensprong
een informatieavond over social media.

Onder leiding van Koos Luijk zullen we samen nadenken over de volgende onderwerpen:

    Wat is social media?
Wat zijn de verschillen?

 
Wie gebruikt welk platform?

         
Tonen van cijfers over het gebruik
         
Welke grenzen moet je als ouder(s) aangeven? Hoe doe je dat?

Duik in de wereld van je kind!

Tijd: 20.00 uur
Locatie: CBS de Zevensprong

Van harte welkom!

Inzamelactie voedselbank

18 t/m 27 november 2014

Doel: de (verborgen) armoede en verspilling van levensmiddelen verminderen

We rekenen op uw steun!


Voorstelling 'de kleine kapitein'
(3 november 2014)

Maandagmorgen 3 november zijn de groepen 4 t/m 8 naar de voorstelling 'de kleine kapitein' in de Mythe in Goes geweest. Het was een spannende en grappige voorstelling.
De voorstelling is gebaseerd op het boek 'de kleine kapitein' van Paul Biegel.
We hebben genoten!


Voorleeswedstrijd
(oktober 2014)

In het kader van de kinderboekenweek doen wij in groep 5 t/m 8 mee aan de voorleeswedstrijd.
Alle kinderen hebben eerst in de eigen klas een stukje voorgelezen. Uit elke klas is er 1 winnaar gekozen. Deze winnaar is doorgegaan naar de halve finale.

Dinsdag 14 oktober hebben we in de aula de halve finale gehouden, 4 kinderen hebben hier voor de groepen 5 t/m 8 een stukje voorgelezen uit een spannend/mooi/grappig boek.
Wat was het mooi! Het publiek heeft genoten!
Na overleg heeft de jury de winnaars bekend gemaakt..... Diego en Daniek zijn door naar de finale!!! Donderdag 16 oktober vindt de finale plaats. De twee winnaars van de halve finale lezen dan voor voor de groepen 3 t/m 8.


                     

Voorlichting Indigo
(Donderdag 9 oktober 2014) 
Groep 8 heeft in de bus van Indigo voorlichting gekregen over het gebruik van alcohol/energydrink en roken.  Aan de hand van allerlei vragen, ervaringen en materialen hebben ze gesproken over de voor/tegens.

Interessant en leerzaam!!Een nieuw schooljaar! 

(25 augustus 2014) 


Schoolreis
(4 juni 2014)
Voor alle groepen was het gisteren een onvergetelijke dag! Groep 1 en 2 hebben een bezoekje gebracht aan kinderboerderij de Klepperhoeve in Middelburg. Groep 3 t/m 8 reisde af naar België om daar de hele dag te verblijven in het pretpark Bobbejaanland. Voor alle kinderen en leerkracht een geslaagde dag! Dank aan de ouders die mee zijn gegaan als begeleiders!


Bedankje uit Uganda!
(14 april 2014)
 

Als school hebben jullie weer een bedrag bij elkaar gespaard voor het werk onder de kinderen van de opvanghuizen Amecet in Soroti, Oeganda. We willen jullie daar hartelijk voor bedanken! Op school kun je zo veel  leren, maar rekenen met de ander is wel één van de mooiste lessen die er te leren is en hopelijk blijft dit je bij, je hele leven lang!

En hier doen jullie het allemaal voor, twee nieuwe baby’s, een tweeling, die werd gebracht in Amecet.En deze drieling werd veilig en gezond weer terug gebracht in het dorpje bij de moeder en de oma. Ze zijn een paar maanden in Amecet geweest. De zorg voor deze kinderen in heel belangrijk. Voeding, liefde, gebed, aandacht, medicijnen…noem maar op. Maar ook gewoon een beetje spelen, troosten als ze verdriet hebben, met ze lachen, ze kietelen en noem maar op!

Hier zie je een groot deel van de staf die dit werk allemaal doet!
Door jullie hulp en geld kan dat allemaal en daarom willen we jullie nogmaals, namens de kinderen en de staf van Amecet, heel hartelijk bedanken! Eyalamanoi!!!  Dat betekent in de lokale taal: Heel hartelijk bedankt…! 

Hartelijke groet, 

Namens Stichting de Figurant te Goes, Theo van Teijlingen

Wil je meer zien van het werk van Amecet???
Ga naar
www.defigurant.nl  of  http://amecet-soroti.blogspot.nl/


Groep 6 in de schooltuin
(1 april 2014)
Groep 6 is vandaag voor de eerste keer aan de slag gegaan in de schooltuintjes. En wat een heerlijk weer was het om in de tuin te werken! Al het onkruid is gewied en de eerste dingen zijn geplant in de tuin. We zijn benieuwd hoelang het duurt voordat er iets opkomt en kunnen bijna niet wachten! ;-)Skoolmates
(27 maart 2014)
Zoals u misschien wel op onze facebookpagina's heeft gelezen hebben we op school sinds kort skoolmates. Dit zijn laptop-pc's die speciaal zijn gemaakt om te gebruiken op de basisschool. In alle groepen worden deze skoolmates ingezet. Zelfs in groep 2 kunnen de kinderen hier al mee werken, kijk maar:


Nieuws uit groep 7/8 

(13 maart 2014) 
Vandaag zijn de kinderen van groep 7/8 uitgebreid bezig geweest met de week van het geld. Hoe geef jij je geld uit? Sparen of lenen? Ook mochten ze als eerste de nieuwe tablet-pc's uitproberen! Dat maakte het tot een zeer interessante middag...


Boomfeestdag!
(13 maart 2014) 

Donderdag 13 maart heeft groep 5-6 en groep 6-7 meegedaan aan de landelijke boomfeestdag. In onderstaande stukjes leest u hoe de kinderen de dag ervaren hebben:

 We gingen eerst op de fiets naar Rilland, we moesten in een rij naast elkaar fietsen en dat ging wel goed. Daarna kregen  we uitleg van de mannen van de gemeente en daarna kregen we een potlood en een boekje met een kaart van verschillende bomen en bladeren. Ze hadden ballonnen opgehangen met ieder een verschillende kleur met een nummer erop dan moest je bijvoorbeeld naar ballon nummer 7 lopen en dat was dan een berkenboom en dan moesten we dat in het boekje opschrijven. Toen we klaar waren gingen we eten en drinken en daarna terug naar Krabbendijke fietsen. Ik vond het heel leuk om te doen en naar Rilland te fietsen. Esmée

 Om kwart voor negen gingen we weg we moesten naast elkaar fietsen. Toen we er waren moest je een groepje van 6 maken. Je kreeg een potlood en een boekje met 3 karten en vragen. Toen moesten we het bos in lopen je moest bij een nummertje iets in je boekje schrijven je moest bij nummer 12 bijvoorbeeld iets schrijven. Je ging toen steeds naar een andere ballon lopen. Toen het klaar waren gingen we weer naar school. En ik vond het heel leuk om in het bos te lopen en naar Rilland te fietsen en we kregen  ook nog een cadeautje dat was een pen en een wekker. Het boekje mocht je houden. Estelle

Facebook!
(28 februari 2014)

Wilt u op de hoogte blijven van wat er in de groepen gebeurt? Kijk dan eens op de verschillende Facebookpagina’s. Hieronder een overzicht van de diverse pagina’s. 
Creamiddag project 'Water'

(18 februari 2014)
Vanmiddag werd er in de hele school geknutseld rondom het thema 'water'. Wat een gezelligheid én mooie resultaten!


Opening project 'Water'

(13 februari 2014) 

Vandaag werd ons schoolbrede project met als thema 'Water' op een feestelijke manier geopend door mimespeler Job van der Wal.  Ook kregen we allemaal een uur durende workshop. Wat hebben we ervan genoten! 

Groep 8 maakt de SEO

(4 februari 2014)
Door de kinderen van groep 8 wordt er deze week extra hard gewerkt. Ze maken namelijk het SchoolEindOnderzoek. Deze toets zal een indicatie geven op welke vervolgschool de kinderen het beste zullen passen. Het SchoolEindOnderzoek bestaat uit elf tests. Vijf daarvan gaan over zaken die de kinderen op school geleerd hebben: taal, rekenen en studievaardigheden. De andere zes zijn intelligentietests rond thema’s als taalbegrip, ruimtelijk inzicht en abstract denken. Daarnaast is er een vragenlijst die vooral bedoeld is om een beeld te krijgen van het gedrag. In totaal zijn de leerlingen drie dagdelen bezig.


Groep 6 wint 1e prijs met de gemaakte deken!
(4 februari 2014)
 Op 31 januari werden de gemaakte dekens beoordeeld door een deskundige jury van het MEC de Bevelanden en groep 6 van CBS De Zevensprong is de winnaar geworden van de gemeente Reimerswaal! De prijsuitreiking vindt plaats op "Warme truiendag" a.s. vrijdag 7 februari. De hoofdprijs bestaat uit 5 gastlessen door de plaatselijke boswachter. 

Groep 6 doet mee aan wedstrijd van het Mec

(28 januari 2014)
De afgelopen weken heeft groep 6 gewerkt aan een deken. Met deze deken doen wij mee aan de wedstrijd van het MEC de Bevelanden. Onder leiding van Jeanin Tramper en met hulp van een aantal andere moeders is er keihard gewerkt. En het resultaat mag er zijn! Nadat de deken beoordeeld is door de jury zal hij geschonken worden aan kinderen die ernstig en chronisch ziek zijn en geen ouders hebben die ze kunnen verzorgen. Een heel mooie bestemming dus! We zijn benieuwd naar het oordeel van de jury!


Groep 7/8 werkt over WOII
(28 januari 2014)
In groep 7/8 zijn de kinderen lekker boeiend bezig. Deugden van elkaar opschrijven, jodenster namaken en deze voorzien van kernwoorden uit de WO2, op de padlet je gelukkige momenten schrijven. Gaaf om te doen! Onderwijs is gewoon leuk!

Vuurwerk expositie groep 8
(10 december 2013)
Vandaag heeft groep 8 een vuurwerk expositie gehad in de brandweerkazerne in Kruiningen, georganiseerd door bureau Halt en de brandweer. Een leerzame voorlichting!


Sponsorloop giro 555 
(7 december 2013) 
Op vrijdag 6 december heeft groep 6/7 een sponsorloop gehouden voor de slachtoffers op de Filipijnen. De kinderen hebben 20 minuten lang rondjes gerend in gymzaal. Het bedrag wat hiermee is opgehaald zal worden toegevoegd aan het bedrag wat al is opgehaald met de lege flessenactie en de andere acties die zijn gehouden door de kinderen van de Zevensprong. Wat bijzonder dat we zo met de hele school mogen bijdragen aan het goede doel! 

Sinterklaas 2013 
(7 december 2013) 
Op woensdag 4 december kregen wij bezoek van Sinterklaas en zijn pieten. Bekijk de foto's van dit bezoek in het fotoalbum! 


Groep 2 in de Sinterklaas sfeer!
(29 november 2013) 
Ook in groep 2 zijn de kinderen helemaal in de sinterklaas sfeer. Vandaag vonden de kinderen een cadeautje in hun schoen. De afgelopen week werd er natuurlijk al heerlijk in de sinterklaashoek 'sint en piet' gespeeld en werden er mooie sinterklaaswerkjes gemaakt. Zo hebben ze een hele mooie stoomboot gemaakt van hout. Knap hé?


Boeiend onderwijs in groep 7/8
(28 november 2013)
Vandaag hebben we in groep 7/8 nagedacht over dankdag. Waar kun/mag je voor danken? Na het maken van een placemat hebben we in de groepjes gedankt voor alles waar we dankbaar voor zijn! Daarnaast hebben we vandaag een reken memory gemaakt; een som en een oplossing bij elkaar zoeken! Lekker Boeiend bezig geweest..


Groep 5/6 in de Sinterklaas sfeer!
(19 november 2013) 
Ook in groep 5/6 zijn ze helemaal in de Sinterklaas sfeer. Vandaag werden er heerlijke koekjes en pepernoten gebakken. Deze pepernoten en koekjes zullen worden verkocht in Krabbendijke. De opbrengst zal gaan naar giro 555. Goed bezig jongens en meiden!


Groep 7/8 op Omroep Zeeland
(18 november 2013)
Groep 7/8 kreeg vandaag bezoek van radio en TV.  De reporters van Omroep Zeeland wilden alles weten over de flessenactie.We waren 2x live te beluisteren. Daarnaast waren we op TV te zien. Het was leuk, spannend en motiverend om nog meer geld op te halen!
Klik op het plaatje voor de beelden


Groep 3 in de Sinterklaas sfeer!
(18 november 2013)
In groep 3 zijn ze al helemaal in de Sinterklaas sfeer! Er wordt naar het Sinterklaasjournaal gekeken, Pietengym gedaan bij bewegingsonderwijs én mooie Sint en Piet knutselwerkjes gemaakt. Wat is het toch altijd een gezellige tijd van het jaar!


 
Natuuruitje groep 7 en 8
(13 november 2013) 
Op woensdag 13 november 2013 is groep 7&8 in het bos aan de slag gegaan. Met hulp van de natuurouders hebben we een heleboel onderzoekjes gedaan. Denk hierbij aan de strooisel laag onderzoeken, bomen knuffelen, de stand van de zon bepalen en nog veel meer. We hebben het erg naar ons zin gehad en het weer hielp hier mooi aan mee. Natuurouders, dank voor jullie inzet en betrokkenheid!


40-jarig jubileum juf Anneke
(5 november 2013)
Vandaag is er een feestje op de Zevensprong, omdat juf Anneke haar 40-jarig jubileum viert! Juf Anneke werd verwend met een mooi lied, een zelfgemaakt cadeau en van elk kind een mooi compliment! Gefeliciteerd juf Anneke, we zijn blij dat u onze crea-juf bent!